O aeromitingu

Za Vas smo pripremili sve potrebne informacije o aeromitingu
na jednom mjestu.

Facebook

08.08.2017. 18:02

Sudjelovanje OSRH-a

Oružane snage RH pružiti će bez naknade potporu Aeroklubu Varaždin u održavanju petog međunarodnog aeromitinga - CIAV 2018.

Odlukom Potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i Ministra obrane g. Damira Krstičevića, Načelnik GLasnog stožera Oružanih ssnaga Republike Hrvatske svojom će zapovijedi osigurati provedbu Odlue o prožanju potpore OSRH Aerklobu Varaždin, a što uključuje sudjelovanje raznih vojnih zrakoplova i helikoptera u sastavu OSRH, simulator Mig-21 i promotivni štand OSRH, prihvat stranih vojnih zrakoplova na stajanci 91. Zrakoplovne baze HRZ i PZO, demonstraciju aktivnosti spašavnaje srušenog pilota, izvlačenje s mrežom i sl.) te postavljanje manjeg taktičko-tehničog zbora na prostoru aerodroma Varaždin.

Kao organizatora, ovo je potvrda našeg dugogodišnjeg rada i napora da se aeromiting CIAV podigne na višu razinu, a trebamo spomenuti i da je ove godine strana zrakoplostva pozivalo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, što nam daje optimizam i veliki optimizam u sudjelovanje velikog broja stranih vojnih gostiju (delegacije i vojne zrakoplove).

Više u ovoj kategoriji: Nova web stranica »

TOP